Diferenta dintre statiile de epurare ecologice si fosele septice ecologice

Foarte multe persoane considera ca statiile de epurare a apei ecologice sunt acelasi lucru cu fosele septice ecologice, de aceea ne-am hotarat sa explicam diferentele dintre cele doua.

 

Costuri

 

Utilizarea de statii de epurare ecologice asigura economii substantiale in ceea ce priveste vidanjarea. Acestea nu au nevoie de operatiuni de vidanjare efectuate la intervale scurte de timp. In felul acesta, se pot economisi mari sume de bani. Cu toate acestea, statiile de epurare functioneaza cu un consum continuu de energie electrica. Chiar daca acesta este redus, facturile lunare vor fi incarcate suplimentar fata de perioada de dinaintea instalarii.

 

Substante chimice

 

Utilizarea de statii de epurare ecologice nu implica folosirea de substante chimice sau de agenti chimici. In felul acesta se pot economisi bani si timp. Statiile de epurare pot necesita montarea unor separatoare de grasimi, ceea ce poate fi un lucru costisitor pentru utilizatorii cu un buget redus.

 

Panza freatica

 

Instalarea incorecta atat a statiilor de epurare, cat si a foselor septice poate dauna panzei freatice. Cu toate acestea, la fosele septice exista un grad mai mare de risc in ceea ce priveste poluarii panzei freatice.

 

Mirosuri neplacute

 

Fosele septice ofera o posibilitate mai mare in raspandirea unor mirosuri neplacute, fata de statiile de epurare, mai ales daca vidanjarea nu este realizata la timp. Aparitia unor mirosuri neplacute poate crea nu numai disconfort pentru utilizatori, dar si aparitia insectelor si, implicit a microorganismelor, microbilor si bacteriilor.

 

Energie electrica

 

Utilizarea statiilor de epurare implica functionarea cu un consum de energie electrica. Acesta este redus, insa poate incarca facturile lunare. In schimb, utilizarea foselor septice nu implica cheltuirea niciunei sume de bani, nu incarca facturile si nu creeaza un risc atunci cand apare o pana de curent. In plus, datorita acestui aspect, instalarea foselor septice se realizeaza cu mai multa usurinta si rapiditate, in acelasi timp. Nu implica nici realizarea unor constructii suplimentare (taboul electric separat, de exemplu).

Telefon: 021.411.44.44

Nu esti inregistrat ? Fa-ti un cont nou !

LOGIN

Salut

© www.fose-septice-ecologice.ro 2018 | ANPC


Fose septice, fose ecologice, statii de epurare, degresatoare, epurare apa in general