Dimensionarea foselor septice ecologice

Fose septice ecologice

Pentru a alege fosa septica potrivita necesitatilor dumneavoastra trebuie sa cunosatreti urmatoarele:
- o persona utilizeaza in jur de 150 - 200 de litri de apa pe zi
- sedimentarea apei menajere in fosa septica se face in 3 zile
Inmultind cantitatea medie de apa consuma de o persoana pe zi cu numarul de zile necesar apei menajere sa stationeze in fosa septica rezulta un volum de 500 de litri de apa consumat, pentru fiecare persoana.

In cazul in care alegeti o fosa septica cu un volum mai mare decat cel necesar, nu este nici o problema, acest lucru nu va afecta in nici un fel buna functionare a fose septice ci dimpotriva va mari intervalul intre doua vidanjari, dar un volum mai mare pentru fosa septica inseamna si un cost de achizitie mai mare.

In cazul in care alegeti o fosa septica cu un volum mai mic decat cel necesar, atunci functionarea fosei septice va fi grav afectata. Cu cat volumul fosei septice este mai mic cu atat timpul de stationare al apelor uzate in fosa, scade. Acest fapt are drept consecinta antrenarea materialului grosier si particulelor in suspensie in drenaj si colmatarea drenului.

De asemenea un volum mai mic pentru fosa septica inseamna capacitate de stocare a materialului grosier mai mica, ceea ce duce la vidanjari mai dese.
Alt aspect foarte important in alegerea unei fose septice este volumul trapei de namol sau a compartimentului de stocare grosier. Acest volum dicteaza frecventa vidanjarilor.

Cantitatea de material grosier provenit de la o persoana ( dupa mineralizare si descompunere sub actiunea microorganismelor anaerobe) ajunge pana la 80-90 litri pe an. Deci pentru o perioada de vidanjare de 1 an se inmulteste numarul de persoane deservite cu 100 litri.

Exemplu : Pentru o locuinta cu 5 persoane volumul fosei septice ecologice trebuie sa fie de minim 2500 litri (Se inmulteste numarul de persoan e 5 cu volumul consumat de fiecare persona 500 litri) . Din volumul total al fose septice ecologice de 2500 litri, volumul trapei de namol pentru o vidanjare la un an trebuie sa fie de minim 500 litri (5 persoane X 100 litri ).

Fose septice ecologice

Telefon: 021.411.44.44

Nu esti inregistrat ? Fa-ti un cont nou !

LOGIN

Salut

© www.fose-septice-ecologice.ro 2018 | ANPC


Fose septice, fose ecologice, statii de epurare, degresatoare, epurare apa in general